Debataanvraag aanslag

politie_auto.png

De Haagse PVV heeft een debat aangevraagd met burgemeester Krikke over de aanslag door een Syrische asielzoeker en de berichtgeving daarover.

Wat de Haagse PVV betreft heeft de burgemeester bij de eerstvolgende raadsvergadering van 17 mei het één en ander uit te leggen over extra veiligheidsmaatregelen tegen terreur en over de berichtgeving rondom deze aanslag.

De reactie van Willie Dille bij Omroep West:

Fractievoorzitter Karen Gerbrands: “Dit zaakje stinkt aan alle kanten. De dader is een Syrische asielzoeker die volgens getuigen allahoe akbar riep en willekeurige onschuldige mensen de keel doorsneed. Zwaar bewapende antiterreureenheden van de politie waren aanwezig bij zijn arrestatie. En terwijl het bloed op straat nog niet was opgedroogd wist de burgemeester meteen te melden dat het niet om een islamitische terreuraanslag maar om de actie van een zogenaamde verwarde man zou gaan. Als zij de Haagse bevolking bewust heeft voorgelogen dan is dat onacceptabel. Mensen in Den Haag moeten op de burgemeester kunnen vertrouwen. Dit vertrouwen staat nu ter discussie.”

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...