Raadsvragen dreigend drinkwatertekort

Waarschuwingen over tekort aan drinkwater genegeerd door college.

Terwijl men moord en brand schreeuwt over het klimaat worden waarschuwingen over een tekort aan drinkwater genegeerd door het college. Drinkwaterbedrijven waarschuwden eerder dat nog meer woningen aansluiten op de drinkwatervoorziening problemen op gaat leveren. Gisteren luidde ook het RIVM de noodklok, maar de partijen verantwoordelijk voor het faciliteren van de massa-immigratie negeren de waarschuwingen en blijven gefocust op het volledig volbouwen van Den Haag.

De huidige instroom kan Den Haag niet aan, want het water staat ons nu al spreekwoordelijk aan de lippen. Daarom zijn raadsleden Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en Sebastian Kruis (PVV) in de pen geklommen, want de drinkwatervoorziening behoort tot de vitale infrastructuur en de alarmbellen moeten serieus genomen worden.

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stellen raadsleden Kruis en de Mos de volgende vragen:

1) Bent u bekend met het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarin wordt gewaarschuwd dat er in 2030 mogelijk niet genoeg water meer is voor de productie van drinkwater(*)?

2) Onderschrijft u de conclusie dat door een groeiende bevolking en economie er meer vraag is, terwijl door droogte het aanbod juist afneemt?

3) Herkent u zich in de kritiek van de drinkwaterbedrijven die in september al aan de bel trokken, maar weinig gevoel van urgentie merkten bij overheden? Zo nee, waarom niet?

4) Bent u bereid om bevolkingsgroei als gevolg van immigratie onmogelijk te maken in onze stad, teneinde de drinkwatervoorziening veilig te stellen? Zo nee, waarom niet?

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...