Geen steun voor krakers!

Haagse huurwoningen voor huurders!

 Krakers weigeren te vertrekken uit een woning aan de Pletterijstraat en worden daarbij gesteund door de Bond Precaire Woonvormen (BPW).
Raadslid Sebastian Kruis (PVV) en Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag) stellen daarom samen raadsvragen aan het Haagse college.

Sebastian Kruis:” Krakerstuig mag gaan overleggen met de wapenstok van de ME. Kraken is diefstal. Uitzet moet zo snel mogelijk plaatsvinden. Haagse huurwoningen voor huurders, niet voor tuig!”

  1. Is het college bekend met het artikel ‘Wanhopige krakers weigeren te vertrekken: 'We kunnen geen kant op'? (*)
  2. Is het college het met ons eens dat kraken in Den Haag keihard moet worden aangepakt?
  3. Is het college met ons van mening dat deze woning toekomt aan mensen die op een wachtlijst staan? Zo nee, waarom niet?
  4. Hoe heeft het college bijgedragen aan een zo snel mogelijke uitzetting van het krakerstuig uit de woning aan de Pletterijstraat?
  5. Hoe beoordeelt het college de steun van de Bond Precaire Woonvormen (BPW) voor het krakerstuig?
  6. Is het college het met ons eens dat een organisatie die kraken steunt nooit een gesprekspartner kan zijn van de gemeente?

* Artikel ‘Wanhopige krakers weigeren te vertrekken: 'We kunnen geen kant op'? 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...