Spoeddebat Black Lives Matter

Speoeddebat aangevraagd Black Lives Matter-demonstratie

De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft een spoeddebat aangevraagd over de gang van zaken rondom de Black Lives Matter-demonstratie vandaag in Den Haag. De partij vindt het onacceptabel dat er geen maximumaantal demonstranten is opgelegd door de gemeente. De organisatie van de demonstratie heeft bij veel Nederlanders (waaronder artsen en expertsergernis opgewekt omdat zij gisteren met 5000 betogers in Amsterdam demonstreerden terwijl  voor de rest van Nederland strenge coronamaatregelen gelden. Afgelopen weekend werd er op meerdere plekken in Den Haag gedemonstreerd, maar overal met niet meer dan dertig betogers tegelijk. Tientallen mensen werden gearresteerd omdat zij met teveel betogers kwamen opdagen. Voor de Black Lives Matter-demonstratie is de eis van een maximaal aantal bezoekers nu door de gemeente losgelaten.

PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis vindt deze spontane beleidswijziging niet uit te leggen en eist morgen tijdens de raadsvergadering uitleg van burgemeester Johan Remkes. “Dit is niet uit te leggen aan al die mensen die niet bij de uitvaart van een dierbare kunnen zijn, niet aan alle ouderen in verpleeghuizen die al maanden geen bezoek mogen ontvangen, en ook niet aan alle de demonstranten die zaterdag werden gearresteerd in Den Haag door de Mobiele Eenheid omdat zij niet aan de richtlijnen hielden.”  Volgens Kruis meet de gemeente Den Haag meet met twee maten. “Zoveel ondernemers doen zo ontzettend hun best om zich te houden aan de gezondheidsrichtlijnen. Zoveel mensen werken thuis en vermijden drukte omdat het OV rustig en beschikbaar moet zijn voor mensen in cruciale beroepen. Maar als een organisatie die gisteren in Amsterdam een middelvinger opstak naar al onze zorgmedewerkers en een ieder die getroffen is door Coronamaatregelen tijdens de spits wil demonstreren in Den Haag dan zegt Burgemeester Remkes: wees welkom en kom met zoveel als je wil.”

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...