Samenscholingsverbod

Schriftelijke vraag PVV Den Haag

Talloze Hagenaars en Hagenezen staan in de frontlinie om de Coronacrisis te bestrijden. De PVV in de Haagse gemeenteraad vindt het onverteerbaar dat er nog teveel mensen in onze stad de richtlijnen van de Rijksoverheid negeren en zelfs in groepsverband de straat opgaan. Raadsleden Sebastian Kruis en Karen Gerbrands hebben daarom burgemeester Remkes verzocht om per direct een stadsbreed samenscholingsverbod in te voeren.

PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis: “Het is niet uit te leggen aan de helden in de zorg en al die andere Hagenaars en Hagenezen die nu in de frontlijn staan dat er ook zoveel mensen in de stad zijn die denken dat de richtlijnen niet voor hen gelden waardoor zij zichzelf maar net name anderen in gevaar brengen. Als mensen zelf geen verantwoordelijkheid nemen dan moeten we dat afwingen.”

Aan de voorzitter van de gemeenteraad,

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stellen de raadsleden Kruis en Gerbrands de volgende vragen:

  1. Bent u bereid per direct een tijdelijk stadsbreed samenscholingsverbod op te nemen in de APV tot tenminste 6 april?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...