Profielschets burgemeester

Inbreng PVV

 

Niet vaak zie je de ondeugdelijkheid van een systeem zo goed als hedenavond, wanneer een ongekozen bureaucraat neerdaalt uit zijn ivoren toren om van gekozen volksvertegenwoordigers de profielschets van een nieuwe burgemeester bij Gods gratie in ontvangst te nemen. Want niet de Haage bevolking, maar deze ongekozen provinciebestuurder, bepaalt straks wie de nieuwe burgemeester van Den Haag wordt. Deze fossiele brandstof van de provincie maakt straks een selectie uit de gesprekken van sollicitanten die hij vereerd met een gesprek.

Wie die sollicitanten dan zullen zijn? Dat zullen wij officieel nooit weten.
Waar zij dan op geselecteerd worden? Evenmin.
Zal de nieuwe burgemeester voor het eerst in de geschiedenis van ons land een PVVer, een Islam democraat of misschien iemand van Groep De Mos worden? Honderd procent zeker van niet.

Want diversiteit is heel belangrijk, totdat de baantjes worden verdeeld. Dan telt diversiteit ineens niet meer mee, dan regeert de oude politiek van de achterkamertjes. Vraag het maar na aan de heer Balster.

De profielschets die hier vandaag met veel bombarie wordt overhandigd is slechts een façade. Een rookgordijn dat wordt opgeworpen om de schijn van achterkamertjespolitiek en belangenverstrengeling te verhullen. Want iedereen in Den Haag weet al lang dat de nieuwe burgemeester weer een uitgerangeerde politicus van een regentenpartij wordt die toevallig een baantje nodig heeft.

Een type Pechtold, een type Krikke, een type zoals de Commissaris van De Koning zelf. Iemand waar niemand in Den Haag op zit te wachten en waar de Haagse bevolking zelf nooit voor zou kiezen. Iemand die wellicht niet over de juiste kennis beschikt, maar wel de juiste mensen kent.

Daar word ik als toeschouwer niet blij van, moet ik u zeggen. Dat is geen gezicht. Ik zit dan te kijken naar dit proces van de derde grootste stad van Nederland met een hoog profiel. Nou, nou, nou, jongens, denk ik dan. Dus we moeten met z'n allen hard aan de gang, want je hebt ook een naam hoog te houden.

Daarom mijn oproep aan alle sollicitanten om zichzelf publiekelijk bekend te maken als zij solliciteren. Iedereen die dat niet doet, of uit angst afgewezen te worden hiervoor te bang is: ongeschikt, ongewenst en Den Haag onwaardig wat ons betreft. Die hoeft ook niet op onze steun te rekenen. Wij steunen het idee van een bevolkingsraadpleging op enigerlei manier. Laat de Haagse bevolking zelf hún burgemeester kiezen. Bijvoorbeeld via een advies aan de raad. Dat is heel praktisch te organiseren, en dan moet je wel een heel geharnast lid van Droeftoeter’66 zijn wil je daar dan geen rekening mee willen houden.

De volgende barrière voor een burgemeester waar Den Haag op zich te wachten. 

 De vertrouwenscommissie. 

Ik moest even goed kijken toen ik de namen zag want ik dacht eerste dat het de maandelijkse actie van Kick Out Zwarte Piet was, allemaal linkse vrouwen en Arjen Dubbelaar. Maar het is toch echt de vertrouwenscommissie. 

Nadat sollicitanten over de oude bok zijn heen gesprongen gaat dit extreem linkse clubje mensen bepalen welke van de kandidaten het minst ongeschikt is, met een adviesrol voor mevrouw Bruines namens een college - ook ongeschikt voor de job. 

Iedere kandidaat wordt door de linkse vrouwen vervolgens langs de diversiteitsmeetlat gelegd. Alle boxjes worden afgetikt: geslacht, afkomst, geaardheid, religieuze achtergrond, u kent het wel ondertussen. En natuurlijk politieke partij niet te vergeten. Als er ergens nog een pvda-stemnmende feministische, transgender  queur sissy vrouw van kleur rondloopt die graag burgemeester wil worden, dan zou  ik zeggen grijp nu je kans.  

 Onze burgemeester wordt dus uiteindelijk in het geheim gekozen in een achterkamertje door activisten van GroenLinks, de antidemocraten van D66, whiteprivilege partij de PvdA, de stikstofpartij, de dierenpartij en de krakerspartij. Wij vinden dat een super slecht idee. Als al deze partijen één ding gemeen hebben dan is het namelijk hun afstand tot de Haagse bevolking. Wat deze partijen gezamenlijk tot half bakken compromis-burgemeester zullen kiezen is één grote contra-indicatie.

Wat ons betreft is er maar één vertrouwenscommissie: de Haagse bevolking. Zij zouden de burgemeester moeten kiezen en niemand anders.

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...