Ouderenpas ipv Ooievaarspas

Geld naar lastenverlichting.

Vandaag in de Telegraaf pleit de PVV voor een ouderenpas ipv een Ooievaarspas. Geen pamperbeleid maar lastenverlichting. Én een extraatje voor ouderen in armoede.

De Ooievaarspas is het voorbeeld van uit de hand gelopen pamperbeleid: van gratis schoolspullen tot aan gratis speelgoed, gratis fietsen, gratis computers, gratis ID-kaarten, gratis zwemles, gratis sporten, en gratis peuteropvang. Deze pamperpas is een verkeerde stimulans en versterkt ook de trek van nog meer kansarmen naar onze stad, want in veel andere gemeentes heb je dit soort voordelen niet.

Er maken teveel mensen gebruik van: 100.000 mensen (20% van de bevolking) en het kost bijna 10 miljoen per jaar. Het is oneerlijk voor mensen die werken en net boven de inkomensgrens zitten en bijvoorbeeld 2000 per maand verdienen, zoals politieagenten en mensen die keihard in de zorg werken, maar dat allemaal niet krijgen. Zij zijn vaak slechter af dan bijstandstrekkers met een Ooievaarspas.

Als je een fiets of kleding wil voor je kind, kan je dat ook op marktplaats kopen in plaats van splinter nieuw van de gemeente cadeau te krijgen.
Het moet meer lonen om wél te werken en minder lonen om niet te werken.
Daarom het voorstel: maak van de ooievaarspas een ouderenpas:

Er leven in Den Haag 3.732 gepensioneerden in armoede (SCP, 2019). Zij zijn de afgelopen jaren ongekend hard gepakt door bezuinigingen op zorg, verhoging van de AOW-leeftijd en korting op pensioenen. Voor hen moet de Ooievaarspas in beperkte vorm blijven bestaan als een ouderenpas. Met zo’n pas kunnen zij dan net als nu gratis reizen met het OV en bijvoorbeeld korting krijgen op maaltijden. Gratis computers, culturele activiteiten, enzovoorts, stoppen we mee.Met de miljoenen die dat bespaart verlagen van de lokale belastingen voor iedereen. Daar hebben ooievaarspashouders én niet-ooievaarspashouders plezier van.

20200204 KG Ooievaarspas

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...