Boycot raadsconferentie

Niet tornen aan vrijheid van meningsuiting!

De Haagse PVV boycot de raadsconferentie van Remkes aanstaande vrijdag. Raadsleden Sebastian Kruis en Karen Gerbrands accepteren niet dat er aan de vrijheid van meningsuiting wordt getornd. Op de agenda staat de brief die waarnemend burgemeester Remkes schreef waarin hij zegt de vrijheid van meningsuiting te willen beknotten. Volgens Remkes moeten “raadsleden zich onthouden van uitlatingen jegens (groepen)burgers, waarvan aannemelijk is, dat zij die uitlatingen als beledigend ervaren. De voorzitter is ook voornemens om, als dit naar zijn oordeel aan de orde is, die uitlatingen uit het vergaderverslag te laten schrappen.” Dit gaat de PVV in de Haagse gemeenteraad veel te ver.

Fractievoorzitter Sebastian Kruis: “Vrijheid van meningsuiting is het fundament van onze democratie. Het is juist onze taak om alles te kunnen en mogen zeggen, ook als dit beledigend is of een onwelgevallige mening is. De vrijheid van meningsuiting houdt niet op waar de gekwetstheid van een ander begint.” Raadslid Karen Gerbrands vult aan: “Zodra we gaan praten over beperking van de vrijheid van meningsuiting, zijn we die eigenlijk al kwijt”.

Hieronder leest u het interview in het AD van 27 januari 2020:

Interview boycot

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...