Opbrengst flitspaal voor Laak

Flitspaal Neherkade met opbrengst voor Laakkwartier. 

De PVV in de Haagse gemeenteraad wil dat er zo snel mogelijk een flitspaal komt op de Neherkade en dat de opbrengst ervan wordt geïnvesteerd in Laakkwartier. Fractievoorzitter Sebastian Kruis en raadslid Karen Gerbrands hebben hierover raadsvragen gesteld aan het college naar aanleiding van gesprekken met inwoners van Laak bij het evenement ‘Raad in de stad’. Inwoners van het stadsdeel gingen gisterenavond op de Haagse Hoge School met raadsleden in gesprek over Laak en hoe het leuker kan worden. Met ‘Raad in de Stad gaat’ de gemeenteraad de komende jaren langs in alle stadsdelen in Den Haag om in gesprek te gaan met bewoners om te horen wat er leeft in het stadsdeel.

De avond in Laak stond voornamelijk in het teken van leefbaarheid, verkeersveiligheid, parkeergelegenheid en het gebrek aan sociale cohesie in het stadsdeel. Er wordt vooral op de Neherkade veel te hard gereden en er wordt te weinig geld geïnvesteerd in de problematiek die er in Laak speelt. Een groep inwoners bedacht hiervoor een alomvattende oplossing. Om de verkeersveiligheid te vergroten vinden zij dat er een flitspaal op de Neherkade moet komen, waarvan de opbrengst moet worden geïnvesteerd in de leefbaarheid, meer parkeergelegenheid en meer sociale activiteiten in Laak. Wat Sebastian Kruis betreft gaat het college hier meteen mee aan de slag: “Er moet ook daadwerkelijk iets gebeuren met de ideeën die inwoners aanleveren. Dit soort goede oplossingen moeten niet ergens onderin een lade belanden, anders kunnen mensen net zo goed thuisblijven in plaats van participeren.” De PVVer wil dat het college met het Openbaar Ministerie en het Rijk om de tafel gaat zitten om het idee voor elkaar te krijgen. “Dit is een geweldig idee, door inwoners zelf bedacht in plaats van achter de tekentafel in het stadhuis. Laakbaar gedrag met opbrengst voor het stadsdeel. Zorg dan ook dat het voor elkaar komt!”

 Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stellen de raadsleden Kruis en Gerbrands de volgende vragen:

  1. Wat vindt het college van de zorgen die inwoners uitten bij ‘Raad in de Stad’ over verkeersveiligheid, parkeergelegenheid, leefbaarheid en het gebrek aan sociale cohesie in Laakkwartier?
  2. Is het college het met de PVV eens dat er ook daadwerkelijk iets moet gebeuren met de ideeën die bewoners aanleveren bij ‘Raad in de stad’ omdat een dergelijke bijeenkomst anders meer weg heeft van schijnparticipatie en bewoners net zo goed thuis kunnen blijven?
  3. Wat vindt het college van het idee van een groep inwoners van Laak om een flitspaal neer te zetten op de Neherkade en de opbrengst van de bekeuringen te investeren in de leefbaarheid, parkeergelegenheden en sociale activiteiten in Laak?
  4. Is het college bereid om er bij het Openbaar Ministerie op aan te dringen zo snel mogelijk een flitspaal neer te zetten op de Neherkade? Zo nee, waarom niet?
  5. Is het college bereid om er bij het Rijk op aan te dringen de opbrengsten van een dergelijke flitspaal beschikbaar te stellen voor investeringen in de leefbaarheid, parkeergelegenheden en sociale activiteiten in Laak?  Zo nee, waarom niet?

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...