Discriminatie taxibranche

Inzet mystery guests dankzij PVV.

De Gemeente Den Haag gaat aan de slag met de inzet van mystery guests om discriminatie in de Haagse taxibranche tegen te gaan. Wethouder Van Alphen omarmde dit idee van de Haagse PVV vandaag tijdens de vergadering van de commissie samenleving. In september vorig jaar werden dragqueens besmeurd met pindasaus en geweigerd door Haagse taxichauffeurs na afloop van het slotfeest van The Hague Pride. Naar aanleiding van deze gebeurtenis discussieerden raadsleden vandaag over maatregelen. De raad was het unaniem eens dat het hier geen incident betrof en dat discriminatie in de taxibranche een structureel probleem is. Niet alleen dragqueens maar ook mensen met hulphonden worden geregeld geweigerd door Haagse taxichauffeurs. De politie heeft zelfs een keer een onderkoelde blinde vrouw met hond thuisgebracht omdat zij door taxichauffeurs werd geweigerd en aan haar lot werd overgelaten.

Raadslid Karen Gerbrands van de Haagse PVV is blij met de toezegging van de wethouder dat hij aan de slag gaat met haar idee om mystery guests in te zetten. “Het is natuurlijk wel belangrijk dat we ook gelijk keihard optreden tegen de taxichauffeurs die homo’s, dragqueens of mensen met hulphonden weigeren. Wat mij betreft trekken we meteen hun vergunning in.”

 20200114 Artikel West mystery guest Haagse taxi

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...