Ajaxfans bij wedstrijden

Uitsupporters toestaan bij ADO.

Vandaag is bekend gemaakt dat Ajax de Johan Cruijff ArenA volgend seizoen weer opent voor supporters van ADO Den Haag. In navolging van dit besluit wil de PVV in de Haagse gemeenteraad dat ook Den Haag weer Ajaxfans toelaat bij thuiswedstrijden van ADO. Raadslid Karen Gerbrands stelt hierover raadsvragen aan het college. In oktober lieten supporters van ADO Den Haag al hun afkeer blijken van het supportersverbod voor de Amsterdamse club. Uit protest bleven veel ADO-fans de eerste minuten van het duel weg uit het Car Jeans-stadion. Ook hingen zij spandoeken op om de afwezige Ajaxsupporters te steunen.

Raadslid Karen Gerbrands: “Uitsupporters horen erbij! Een wedstrijd is pas een wedstrijd als het publiek van beide teams aanwezig is. Zeker bij een duel zoals ADO-Ajax.” Kritiek over veiligheidsrisico’s verwijst Gerbrands naar het land der fabelen. “ADO Den Haag heeft één van de best beveiligde stadions van Europa. Wij kunnen prima Ajaxfans ontvangen zonder een hoop gedoe.”

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Karen Gerbrands  de volgende vraag:

 

Is het college bereid om, in navolging van Amsterdam, volgend seizoen weer supporters van Ajax toe te laten bij thuiswedstrijden van ADO Den Haag? Zo nee, waarom niet?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...