Raadsvragen illegalenopvang

Oorlogsmisdadigers tussen illegalen.

 

Raadsvragen over oorlogsmisdadigers in bed-bad-brood voorziening

Uit documenten van het ministerie van Justitie en Veiligheid zou blijken dat de gemeente Den Haag opvang heeft verzorgd aan oorlogsmisdadigers. Naar aanleiding van dit bericht in de Telegraaf  stelt PVV-er Karen Gerbrands raadsvragen aan het Haagse college. Het raadslid wil precies weten hoe het zit want tegenover de Telegraaf ontkent de gemeente de oorlogsmisdadigers te hebben gehuisvest. Daarnaast wil zij dat het college zogenoemde 1F-vreemdelingen actief gaat weren uit de bed-bad-brood voorziening.

Raadslid Karen Gerbrands: “Het is überhaupt te gek voor woorden dat we opvang bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Maar het is helemaal krankzinnig dat we dan ook nog gratis opvang, medische zorg en dagbesteding geven aan oorlogsmisdadigers, terwijl er op de Haagse zorg voor onze ouderen tientallen miljoenen wordt bezuinigd. Van mij mag die illegalenopvang helemaal verdwijnen.”

Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Karen Gerbrands  de volgende vragen:

  • Heeft Den Haag in het verleden personen die gelinkt worden aan ernstige misdaden opgevangen in de bed-bad-brood voorziening? Om hoeveel personen gaat het, in welke periode zijn zij opgevangen, en waar zijn zij nu?
  • Verzorgt Den Haag op dit moment opvang aan personen die gelinkt worden aan ernstige misdaden? Zo ja, om hoeveel personen gaat het?
  • Hoe verklaart het college dat uit documenten van het ministerie van Justitie en Veiligheid zou blijken dat Den Haag opvang verzorgde aan personen die gelinkt worden aan ernstige misdaden, maar dat de gemeente dit desgevraagd ontkent tegenover de Telegraaf?   
  • Wat is het beleid van het college ten aanzien van de opvang van 1F-vreemdelingen, waaronder oorlogsmisdadigers, in de bed-bad-brood voorziening?
  • Deelt het college de mening van de PVV dat het pamperen van oorlogsmisdadigers met gratis onderdak, medische zorg, maaltijden en dagbesteding, krankzinnig is? Zo nee, waarom niet?
  • Is het college bereid 1F-vreemdelingen actief te weren uit de bed-bad-brood opvang omdat de overheid geen verplichting heeft deze personen op te vangen? Zo nee, waarom niet?
  • Is het college bereid om eindelijk te stoppen met het opvangen van uitgeprocedeerde asielzoekers? Zo nee, waarom niet?

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...