Steekpartij Grote Markt

PVV bevraagt burgemeester over steekpartij.

De PVV in de Haagse gemeenteraad vraagt vandaag tijdens de commissie bestuur in de gemeenteraad tekst en uitleg aan burgemeester Remkes over de steekpartij die vrijdag plaatsvond in het centrum van Den Haag. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd naar aanleiding van het incident zaterdagavond aangehouden bij een daklozenopvang.

Sebastian Kruis, fractievoorzitter van de Haagse PVV, vraagt zich af waarom er tot op heden zo weinig bekend is gemaakt over de dader. Het raadslid vindt het raar dat de nationaliteit en de voornaam van de verdachte worden verzwegen. Ook wil hij weten hoe het kan dat de politie een terroristisch motief uitsluit terwijl de verdachte nog niet heeft gepraat over zijn motief. Kruis zegt daarover: “Er leven een hoop vragen in de stad over de dader en de toedracht en daar wil ik vandaag antwoorden op. Als er allerlei informatie wordt achtergehouden dan wekt dat de indruk van een doofpot en dat is slecht voor het vertrouwen in de politie en de politiek.”

Het PVV-raadslid is eveneens niet te spreken over de communicatie tijdens het incident. De politie twitterde vanaf meerdere accounts, er werd een verkeerd signalement verspreid, en de gemeente twitterde later over een schietincident in plaats van een steekincident. “Het lijkt erop dat er weinig is verbeterd na de slechte communicatie van burgemeester Krikke bij de aanslag op Bevrijdingsdag vorig jaar. Ook nu kwam er weer verkeerde informatie naar buiten. Burgemeester Remkes is naar Den Haag gehaald om orde op zaken te stellen maar tot nu toe lijkt door zijn toedoen de stad steeds verder in chaos te belanden”, aldus het raadslid.

Rondvraag Commissie Bestuur d.d. 4 december 2019

  1. Wat is de nationaliteit van de 35-jarige man die is aangehouden voor de steekpartij op de Grote Markt vrijdagavond in Den Haag?
  2. Wat is de verblijfstatus van de verdachte? Was hij legaal in Nederland?
  3. Waarom is de voornaam van de verdachte niet vrijgegeven zoals gebruikelijk?
  4. Hoe kan de politie zondag melden dat er geen sprake is van een terroristisch motief terwijl de dader tot op heden zwijgt over zijn motief?
  5. Bent u het met mij eens dat de communicatie vanuit de gemeente en politie ronduit klungelig was? Hoe gaat u ervoor zorgen dat dit in de toekomst beter gaat?

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...