Sinterklaasintocht

Stengere handhaving Sinterklaasintocht Den Haag.

In Den Haag zal dit jaar strenger worden gehandhaafd op illegale demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht. Een motie met deze strekking werd vandaag ingediend door de Haagse PVV en door een meerderheid van de gemeenteraad gesteund. De Haagse PVV kreeg steun voor de motie van Hart voor Den Haag, VVD, D66, CDA, CU/SGP, en 50-PLUS.

Activisten van actiegroep Kick-out Zwarte Piet (KOZP) demonstreerden vorig jaar, tegen afspraken met de gemeente in, in het centrum van de stad tijdens de Sinterklaasintocht. Burgemeester Krikke besloot destijds om de illegale manifestatie zoveel mogelijk te faciliteren. Dit leidde tot ernstige verstoringen van de openbare orde. De organisatie van Kick-Out Zwarte Piet heeft aangegeven ook dit jaar tijdens de Sinterklaasintocht weer te zullen demonstreren tegen zwarte piet.

Raadslid Karen Gerbrands van de Haagse PVV is blij met het binnengehaalde resultaat. “Als Kick-Out Zwarte Piet zich dit jaar niet aan de afspraken met de gemeente houdt en niet in het aangewezen demonstratievak blijft, dan wordt wél gewoon de ME eropaf afgestuurd. Daar ben ik blij mee.”

Een  andere motie van de Haagse PVV, om demonstraties in de directe omgeving van de Sinterklaasintocht helemaal te verbieden, redde het net niet. De motie werd nipt verworpen met 22 stemmen voor en 23 stemmen tegen. De motie kreeg wel de steun van Hart voor Den Haag, VVD, CDA, CU/SGP en 50-PLUS.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...