Schimmige deal Krikke

Raadsvragen over betrokkenheid burgemeester Krikke bij schimmige vastgoeddeal

N.a.v. het artikel in de Telegraaf van vandaag over de persoonlijke betrokkenheid van burgemeester Krikke bij een schimmige vastgoeddeal, stelt de Haagse PVV de volgende raadsvragen.

Datum: 29 mei 2018

Aan de voorzitter van de gemeenteraad,
Overeenkomstig art. 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Willie Dille de volgende vragen:

 1. Wat is uw reactie op het artikel waarin staat dat u persoonlijk betrokken bent bij een schimmige vastgoeddeal van het kapitale pand aan Noordeinde 64/64a? (*)
 2. Kunt u uitleggen waarom het pand wordt verkocht aan tassenontwerper Omar Munie terwijl andere geïnteresseerden zich hebben gemeld die er een hoger bedrag voor over hebben?
 3. Zou u zo vriendelijk willen zijn om alle informatie over uw betrokkenheid bij de deal  – waaronder alle informatie en e-mails die de Telegraaf via een wob-verzoek heeft verkregen - naar  de  gemeenteraad te sturen?
 4. Klopt het dat de deal volgens u niet door het college hoeft en dat er pogingen zijn gedaan om de transactie buiten de openbaarheid af te handelen? Zo ja, waarom? Graag een uitgebreide reactie.
 5. Klopt het dat Munie u persoonlijk heeft gebeld om een hertaxatie en daarmee een verhoging van de koopprijs te voorkomen? Kunt u een verslag maken van dit gesprek en dit naar de gemeenteraad sturen?
 6. Wat is uw relatie met Omar Munie? Hoe lang kent u hem al? Hoe vaak spreekt u hem? Hoe komt hij aan uw telefoonnummer?  Bent u bevriend met hem? Ziet u hem wel eens in de persoonlijke sfeer? Graag een uitgebreide reactie.
 7. Wist Omar Munie eerder dan RTL-nieuws dat u was beroofd in de Schilderswijk en dat u dit verzweeg omdat het niet lekker uitkwam vlak voor de verkiezingen?
 8. Is het niet erg toevallig dat u zich persoonlijk bemoeit met het regelen van een dumpprijs voor een kapitaal pand, uitgerekend voor degene die u een gratis tas cadeau heeft gedaan  nadat u was beroofd in de Schilderswijk?
 9. Bent u bereid het pand alsnog aan de hoogste bieder te verkopen? Zo nee, waarom niet?
 10. Begrijpt u dat veel mensen in Den Haag u niet meer vertrouwen met uw track-record van verzwijgen, om de waarheid heen draaien en het onder het tapijt vegen van onwelgevalligheden?
 11. Zou u zo vriendelijk willen zijn om iedere vraag afzonderlijk te beantwoorden?

(*) ’Bemoeienis met schimmige deal’, De Telegraaf 29 mei 2018

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...